Często jest tak, że kanapki nam się już przejadły. Wybierając się w dłuższą podróż, nie ukrywajmy, chce się jeść. Jakiś owoc na chwilę tylko oszuka nasz głód, proponuję wam tortille z tuńczykiem, które można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce do czasu wyjazdu. Zapraszam :)
Ogórki pokrój w plasterki dodaj je do tuńczyka. Cebulę obierz pokrój w półplasterki.
Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, sambalem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na każdy placek tortilli nakładaj trochę rukoli i masy tuńczykowej, zwijaj w rulony. Każdy rulon zawiń w folie aluminiową i przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Smacznego:)
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w wodzie,
- puszka kukurydzy,
- 5-6 ogórków konserwowych,
- 4 łyżki majonezu,
- opakowanie tortilli,
- rukola,
- cebula,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka np. sambalu,
Ogórki pokrój w plasterki dodaj je do tuńczyka. Cebulę obierz pokrój w półplasterki.
Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, sambalem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na każdy placek tortilli nakładaj trochę rukoli i masy tuńczykowej, zwijaj w rulony. Każdy rulon zawiń w folie aluminiową i przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Smacznego:)
Super się sprawdziła w podróży zamiast zwykłej kanapki :)
OdpowiedzUsuńbardzo dobre mąż sobie chwalił :-) ostatnio lubi tuńczyka a ten przepis jak znalazł na śniadanko :-)ELA
OdpowiedzUsuń