Tortilla z tuńczykiem zamiast kanapki....

Często jest tak, że kanapki nam się już przejadły. Wybierając się w dłuższą podróż, nie ukrywajmy, chce się jeść. Jakiś owoc na chwilę tylko oszuka nasz głód, proponuję wam tortille z tuńczykiem, które można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce do czasu wyjazdu. Zapraszam :)



Składniki:
  • 2 puszki tuńczyka w wodzie,
  • puszka kukurydzy,
  • 5-6 ogórków konserwowych,
  • 4 łyżki majonezu,
  • opakowanie tortilli,
  • rukola, 
  • cebula,
  • sól, pieprz do smaku,
  • łyżka np. sambalu,
Tuńczyka odsącz z wody, tak samo zrób z kukurydzą, przełóż do miski.
Ogórki pokrój w plasterki dodaj je do tuńczyka. Cebulę obierz pokrój w półplasterki.

Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, sambalem, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Na każdy placek tortilli nakładaj trochę rukoli i masy tuńczykowej, zwijaj w rulony. Każdy rulon zawiń w folie aluminiową i przechowuj w lodówce do momentu użycia.

Smacznego:)

Komentarze

  1. Super się sprawdziła w podróży zamiast zwykłej kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dobre mąż sobie chwalił :-) ostatnio lubi tuńczyka a ten przepis jak znalazł na śniadanko :-)ELA

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)