W sam raz na piątkowy obiad, delikatne kotlety z filetów rybnych. Nawet dzieci, które nie lubią ryb, będą się nimi zajadać:) zapraszam..
Filety rybne umyj, osusz a następnie zmiel.
Jajka obierz ze skorupek i drobno pokrój. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Szczypior umyj, i posiekaj.
Kromki chleba również zmiel.
Wszystkie składniki połącz, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj trochę bułki tartej.
Formuj średniej wielkości kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju.
Podaj z surówką i ziemniakami.
smacznego :)
Składniki:
- 400 g filetów z ryby,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 1 cebula,
- pęczek szczypiorku,
- 2 jajka,
- 2 kromki ciemnego chleba,
- bułka tarta,
- olej rzepakowy,
Filety rybne umyj, osusz a następnie zmiel.
Jajka obierz ze skorupek i drobno pokrój. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Szczypior umyj, i posiekaj.
Kromki chleba również zmiel.
Wszystkie składniki połącz, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj trochę bułki tartej.
Formuj średniej wielkości kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju.
Podaj z surówką i ziemniakami.
smacznego :)
Pycha, takie kotleciki zasmakują każdemu :)
OdpowiedzUsuńteż czasami robię takie kotlety:) bardzo mi smakują:)
OdpowiedzUsuńSą bardzo dobre, i delikatne :)
UsuńMuszę przyznać, że smak kotlecików mnie miło zaskoczył. Dodałam pietruszki i koperku ponieważ nie miałam szczypiorku. Są pyszne. :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci smakowały. Rybka troszeczkę w innej wersji :) Pozdrawiam
Usuń