Zapiekanka z tuńczykiem "tuna melt" wg ao12

Jakiś czas temu oglądałam program telewizyjny w którym były kanapki z tuńczykiem nazywały się Tuna Melt jak przeczytałam  przepis pochodzi ze Stanów Zjednoczonych.
Dzisiaj moja wariacja na kanapki z tuńczykiem, zapraszam.


Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łodyga selera naciowego,
  • 1 cebula,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 3 pomidory,
  • 1 papryka,
  • 1 bagietka,
  • żółty ser,
  • sól, pieprz do smaku,
      1. Obierz cebulę, pokrój w kostkę - tak samo zrób z selerem naciowym,ogórkiem i papryką.
2.Odsącz tuńczyka z zalewy,przełóż do miski-połącz z cebulą, selerem naciowym ogórkiem, papryką i                            majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj.
3.Przekrój wzdłuż bagietkę, nałóż na pieczywo sałatkę z tuńczyka.

4.Na sałatkę połóż plasterki pomidora i plastry żółtego sera. Wstaw do piekarnika i zapiekaj aż do rozpuszczenia się sera.
Smacznego:)




Komentarze

  1. Witam :) Wlasnie zrobilam te przepyszne zapiekanki, ale niestety troche je zmodyfikowalam. A wszystko za sprawa pustej lodowki ;) Na bagietke polozylam plasterek szynki, pokrojone w plastry jajko. Paste z tunczyka zrobilam tak samo tylko nie dodalam ogorka kiszonego :) I na koniec tez nie polozylam pomidora. Ale polecam polozenie na srodku sera zoltego odrobine serka topionego w plastrach (takiego do tostow). Razem tworza niesamowity smak :) Pozdrawiam i zycze wszystkim smacznego !!! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)