Ostatnio kupiłam kapustę chińską,
link |
zastanawiałam się jak ją przyrządzić...trochę poczytałam o sposobach na jej przygotowanie. Nie wyczułam nic szczególnego - może dlatego, że tuńczyk zdominował smak całej potrawy.Zapraszam:)
Składniki:
- 3 łyżki oleju,
- 1 ząbek czosnku drobno pokrojony,
- 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę,
- kapusta chińska pokrojona w grubą kostkę,
- 500 g makaronu tagliatelle,
- 2 puszki tuńczyka w oleju,
- 1 czerwona cebula pokrojona w piórka,
2.Tymczasem ugotuj tagliatelle według wskazówek na opakowaniu. Odsącz.
3.Dodaj tuńczyka delikatnie odsączonego z oleju i czerwoną cebulę do kapusty, podgrzej około 2 min. Wymieszaj z makaronem.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)