Sezon szparagowy się rozpoczął. Chciałam spróbować, dlaczego większość się nim zajada. Jak dla mnie "szału" nie ma, od czasu do czasu można zjeść. Zapraszam:)
Składniki:
- 1 kg białych szparagów,
- 1 kg ugotowanych ziemniaków,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 70 g masła,
- natka pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- zioła prowansalskie do przyprawienia ziemniaków,
- olej do smażenia,
2. Tymczasem ziemniaki podsmaż na oleju -posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3. Obierz szalotkę i drobno posiekaj, następnie podsmaż na maśle.
4. Podziel szparagi i ziemniaki pomiędzy 4 talerze. Masłem polej szparagi. Umieść jajka na wierzchu. Posyp natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)