Omlet z boczniakami.

Smaczny omlet z boczniakami, suszonymi pomidorami i porem.Polecam ;)
Trochę się przypiekł;(

Składniki na 4 porcje:
  • czerwona cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 150 g suszonych pomidorów,
  • por,
  • 250 g boczniaków,
  • 8 jajek,
  • 200 ml śmietany,
  • 8 kromek chleba,
  • olej do smażenia,
1. Obierz cebulę i posiekaj grubo. Obierz i pokrój czosnek.Pomidory pokrój w cienkie paseczki.
2. Rozgrzej trochę oleju na patelni i usmaż cebulę, czosnek i suszone pomidory około 3 minut.Por przekrój na pół długości, opłucz por piasku i pokrój por w krążki- podsmaż.

Porwij boczniaki na równe kawałki. Dodaj boczniaki i smaż około 4 minut.

3. Ubij jajka w misce ze śmietaną, dopraw odrobiną soli i pieprzu.

Zalej mieszanką z jajek warzywa i grzyby smaż na małym ogniu pod przykryciem około 6 minut. Obróć omlet przy pomocy pokrywki lub talerza i smaż przez około 4 minuty.


4. Przełóż omlet na talerz i podziel go na 4 części, podawaj z pieczywem.
smacznego:)
 

Komentarze