Szybkie i smaczne:)
Do podsmażonego boczku dodaj oczyszczony i pokrojony w krążki por, smaż chwilę.
Składniki:
- 300 g brązowego ryżu,
- 125 g boczku,
- 1 por,
- 300 g filetu z kurczaka,
- 250 g pieczarek,
- 300 ml śmietany 12%,
- szałwia suszona,
- sól, pieprz,
Do podsmażonego boczku dodaj oczyszczony i pokrojony w krążki por, smaż chwilę.
2. Filety z kurczaka opłucz zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem a następnie pokrój w paseczki.
3. Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na 4).Dodaj grzyby do kurczaka i smaż jeszcze chwile. Wlej śmietanę i doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku solą pieprzem i szałwią.
Podawaj z ryżem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)