Kurczak z pieczarkami i boczkiem.

Szybkie i smaczne:)
Niestety zdjęcie mi nie wyszło:(

Składniki:
  • 300 g brązowego ryżu,
  • 125 g boczku,
  • 1 por,
  • 300 g filetu z kurczaka,
  • 250 g pieczarek,
  • 300 ml śmietany 12%,
  • szałwia suszona,
  • sól, pieprz,
1. Ugotuj ryż wg instrukcji na opakowaniu. Rozgrzej patelnię, usmaż boczek pokrojony w paseczki.

 Do podsmażonego boczku dodaj oczyszczony i pokrojony w krążki por, smaż chwilę.

2. Filety z kurczaka opłucz zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem a następnie pokrój w paseczki.
Dodaj do boczku i podsmaż.

3. Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na 4).Dodaj grzyby do kurczaka i smaż jeszcze chwile. Wlej śmietanę i doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku solą pieprzem i szałwią.
Podawaj z ryżem.

Komentarze