Fasolka z jajkiem sadzonym.

Fasolka trochę inna od tej po bretońsku, łagodna i podana z jajkiem sadzonym. Sami spróbujcie :)
Składniki:
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • czerwona cebula pokrojona w pół-plastry,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • pomidory w puszce 400 g,
  • biała fasola z puszki 400 g,
  • jajka,
  • sól, pieprz do smaku,
1. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i zeszklij ją.
2. Wrzuć pomidory z puszki, delikatnie rozdrobnij je drewnianą łyżką (duś około 10 minut). Następnie dodaj fasolę, dopraw do smaku solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
3. Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Fasolkę podaj z jajkiem sadzonym oraz pieczywem.
Smacznego :)


Komentarze