Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami.

Już od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki. Zrobiłam je dość szybko, użyłam gotowego makaronu na łazanki. Kapustę ugotowałam w szybkowarze (10 minut na 2 poziomie).


Składniki:

  • 500 g makaronu-typu łazanki,
  • 500 g kiszonej kapusty,
  • 250 g pieczarek,
  • 2 duże cebule,
  • pieprz i sól do smaku,
  • odrobina mrożonego koperku,
  • 2 łyżki masła,
1. Ugotuj kapustę (przygotowanie kapusty w szybkowarze zajęło mi 10 minut na 2 poziomie). Ugotuj makaron wg opisu na opakowaniu.


2. Oczyść pieczarki i pokrój je na plasterki, a cebule w pół-piórka. Podsmaż na odrobinie oleju.
3. Odcedź makaron, połącz go z ugotowaną kapusta i usmażonymi pieczarkami, dodaj masło. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, posyp koperkiem.


Komentarze