Wczoraj na kolacje robiłam pastę z makrelą.Wyszła pyszna i zniknęła w mgnieniu oka:)
Składniki:
Składniki:
- 200 gram wędzonej makreli
- 100 gram serka naturalnego,
- 2 łodygi selera naciowego,
- 1/2 limonki lub cytryny
- 1-2 łyżki sambalu badjak
- ewentualnie olej do smaku
1.Makrelę podzielić na
kawałki, usunąć ości.
2.Serek połączyć z makrelą przy pomocy widelca.
3.Seler obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do ryby.
4.Połączyć sok z połowy limonki oraz sambal z masą rybną, jeżeli jest za rzadkia można dodać olej.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
2.Serek połączyć z makrelą przy pomocy widelca.
3.Seler obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do ryby.
4.Połączyć sok z połowy limonki oraz sambal z masą rybną, jeżeli jest za rzadkia można dodać olej.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
Miło mi będzie jeśli napiszesz kilka słów... :)